ADM Farm, sponsor al Galei Premiilor Marii Loji Nationale din Romania

Noutati si evenimente | Publicat la: 22 iunie 2012

Din dorinta de a promova si recompensa spiritul creator, inovator si inventiv al poporului roman in domenii de referinta, ADM Farm s-a alaturat ca sponsor al celei de-a II-a editii a Galei Premiilor Marii Loji Nationale din Romania, ce a avut loc la Ateneul Roman pe 21 iunie 2012.

Evenimentul este organizat de Marea Loja Nationala din Romania in colaborare cu Academia Romana si reprezinta o sarbatoare a mintii stralucite si a talentului romanesc, un moment de referinta nu numai pentru Marea Loja Nationala din Romania, ci si pentru societatea romaneasca, in general.

Marea Loja Nationala din Romania a decernat in cadrul acestei gale 7 premii a cate 10.000 euro fiecare, pentru urmatoarele domenii de referinta:
  • Premiul Grigore Moisil pentru Stiinte Exacte;
  • Premiul Henri Coanda pentru Stiinte Aplicate;
  • Premiul Carol Davila pentru Medicina;
  • Premiul Eugeniu Carada pentru Economie;
  • Premiul Nicolae Titulescu pentru Diplomatie si Politologie;
  • Premiul Spiru Haret pentru Educatie, Mediu, IT;
  • Premiul Constantin Brancusi pentru Arta si Cultura.

Desemnarea catigatorilor fiecarei categorii a fost facuta de comisii de specialitate ale Academiei Romane, formate din academicieni si profesori universitari.

Gala Premiilor Marii Loji Nationale din Romania urmareste stimularea si dezvoltarea cunoasterii in orice domeniu de cercetare, inclusiv stiintele socio-umane, atat prin cercetarea fundamentala, cat si prin cercetari avansate pentru dezvoltarea unor probleme complexe, prin dobandirea de cunostinte noi cu privire la fenomene si procese, formularea si validarea de ipoteze originale, modele conceptuale si teorii.

Premiille se acorda cetatenilor romani care, in cursul anului anterior decernarii premiilor, au realizat o lucrare, o descoperire, inventie sau inovatie, au emis o teorie, teorema, ecuatie, au pus la punct o tehnica, metoda, procedeu cu impact macro-social intr-unul dintre cele 7 domenii premiate sau, prin exercitarea profesiei sau a demnitatii publice, au adus importante servicii sau beneficii tarii.

De asemenea, in cadrul Galei a fost sustinut un concert de catre Corul si Orchestra Simfonica a Filarmonicii "George Enescu" din Bucuresti.