ADM Farm isi propune pentru S2 2013 o crestere similara cu a pietei

Comunicate de presa | Publicat la: 14 iunie 2013

Infiintata in vara anului 1998, ca o asociere intre prieteni, ADM Farm, companie 100% romaneasca, a reusit sa creasca de la primul milion de euro, realizat chiar in anul infiintarii, pana la 210 milioane euro la sfarsitul anului 2012. Conform Cegedim, compania se situeaza, dupa primele 5 luni din 2013, pe locul 6 si isi continua traseul ascendent in ciuda dificultatilor cu care se confrunta din vara anului trecut, din cauza disparitiei premature a unuia dintre fondatori, Dragos Pop.
Dupa 10 luni de la tragicul eveniment, socul a fost absorbit, iar ADM Farm isi propune sa creasca in continuare in ritmul pietei pentru a atinge targetul de 220 de milioane euro previzionat pentru anul curent. Perspectivele sunt incurajatoare intrucat T1 a inregistrat o CA de 210 milioane RON, foarte aproape de planul trimestrial, in conditiile unui debut slab al pietei in acest inceput de an pentru toti marii jucatori din piata farmaceutica.

Dupa 15 ani de activitate in distributia de farmaceutice si parafarmaceutice din Romania, business-ul ADM Farm se consolideaza prin deschiderea noului centru logistic din Brasov, cu capacitate extinsa + 40%, si prin inaugurarea segmentului 4 al platformei logistice centrale (Pantelimon), precum si a pavilionului administrativ, care va gazdui echipa de retail (farmacii). Incepand cu anul 2003, grupul de firme ADM Farm si-a adaugat in portofoliu si reteaua de farmacii Santefarm, sub sloganul "Sanatatea pe care o meriti". Sub conducerea Elenei Pop, Santefarm a evoluat excelent pe nisa selectata, astfel incat, in prezent, peste 170 de angajati activeaza in 25 de farmacii din Bucuresti si Ilfov si deservesc peste 100.000 de pacienti in fiecare luna, oferind produse si servicii de foarte buna calitate, la preturi competitive.

Din luna aprilie a acestui an, Elena Pop si-a asumat si rolul de CEO al grupului de firme ADM Farm, intelegand sa continue munca sotului sau alaturi de echipa de management. 570 de angajati ii sunt alaturi, unii dintre ei lucrand in firma inca de la inceput, altii avand peste 10 de ani de experienta manageriala in cadrul ADM, ceea ce demonstreaza ca valorile companiei - flexibilitate, corectitudine, performanta - au fost si sunt apreciate si respectate.

Elena Pop - CEO ADM Farm:
"Oamenii sunt cea mai importanta resursa in ADM Farm, iar cultura organizationala bazata pe relatii interumane stranse si pe grija fata de nevoile oamenilor reflecta reteta succesului nostru. In ultima perioada, in echipa manageriala ADM Farm au venit si oameni noi care au adus plus valoare si un suflu nou, necesar in orice etapa de evolutie a unei companii care activeaza pe o piata instabila, supusa unor reguli foarte dure din partea autoritatilor, in care totul se poate schimba de la o zi la alta."

In urmatorii ani, ADM Farm isi propune sa isi consolideze pozitia in distributia de produse farmaceutice si parafarmaceutice din Romania, obiectivul principal fiind respectarea parteneriatelor cu cei peste 120 de producatori si cei peste 6000 de clienti, carora le furnizeaza cca 5500 de produse si servicii. Daca la sfarsitul anului 2012 ADM Farm s-a clasat pe locul 6 in topul distribuitorilor, cu aproximativ 6% cota de piata in valoare si 9,12% in volum, in 2013 este vizata mentinerea acestei pozitii onorante si, de ce nu, ascensiunea pe pozitia 5 in conditii favorabile de piata si competitie.